strumica denes logo

Градоначалникот Јаневски на трибина за инвестиции во инфраструктура поврзана со туризам

Автор:

Датум:

март 16, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

март 16, 2018

Категории:

Струмица

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, учествуваше на трибината на која се промовираше јавниот повик за доделување грантови од Проектот за локална и регионална конкурентност која што се одржа во свечената сала во Владата на Република Македонија.
Се работи за втор јавен повик за инвестиции на под – грантови во инфраструктура поврзана со туризмот и поврзувања во дестинациите. На трибината зборуваа д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, раководителот на секторот за соработка во Делегацијата на Европската Унија, Никола Бертолини и директорот на канцеларијата на Светска Банка, Марко Мантованели.
Развиена инфраструктура за искористување на туристичките потенцијали во општина Струмица, е една од целите на градоначалникот Јаневски која што ја потврди и денеска на промоцијата на Проектот за локална и регионална поврзаност.