strumica denes logo

Ги знаете ли сите? Најубавите песни во кои е опеана Струмица!

Автор:

Датум:

јуни 13, 2023

Автор:

Датум:

јуни 13, 2023

Убавината на нашиот град низ годините била овековечена и опеана во голем број староградски песни. Дали ги знаете сите од нив? Проследете ги во продолжение.

1.„Струмица, Струмица“ од Јованка Ивановска и Славица Павловиќ

2. „Во Струмица на улица“ – песна изведано од голем број пејачки, меѓу кои и Петранка Костадинова , Софија Здравковска, Зуица Лазова, Ирена Спасовска и Сузана Гавазова.

3. „Песна за Струмица“ од Благица Павловска

4. „ Мојата родна Струмица“ од Гонце Гогова

5. „Песна за неа“ од Дуле и Коки

6. „Струмички студенти“ од Гоце Арнаудов

7. Стеламара – Струмица

8. „Ти си моја прва љубов“ – Ајдуци Север