strumica denes logo

Генерално чистење на централното градско подрачје по завршувањето на СОФ 2019

Автор:

Датум:

август 20, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

август 20, 2019

Категории:

Струмица

По завршувањето на Струмица Опен фестивалот и собирањето на 130 метри кубни отпад во последните три вечери од неговото одржување, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска започна со генерално чистење и дезинфицирање на плоштадот „Гоце Делчев“ и околните улици. Со специјално средство се врши комплетно чистење и дезинфицирање на целата површина. Инаку и за време на одржувањето на фестивалот, екипи на ЈПКД „Комуналец“ вршеа редовно подигање на отпадот и чистење на местата каде што се одржуваа настаните на осмото издание на Струмица Опен Фестивалот.