(Фотогалерија) Струмичанецот Марјан Христов има необично хоби – погледнете какво!

октомври 12, 2018

Марјан Христов од село Смолари, во Општината Ново Село со колекционерство се занимава повеке од 10 години. Тој собира телефони, радија, грамофони, грамофонски плочи, касети, книги, разни предмети, месингани, бакарни, дрвени, порцелански, стаклени, банкноти, визит-карти, пенкала, запалки, привезоци, црковни календарчиња, часовници, значки.

Христов вели дека има од сè по нешто од она што се колекционира во светот.  Мотив да се занимава со оваа работа му била Југославија, а за себе вели дека е голем обожавател на Јосип Броз Тито и така почнал да се занимава со оваа работа. Располага со над 5.000 книги од домашни, но и странски автори.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: