(ФОТО) ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ СПОРТУВАШЕ ВО СТРУМИЦА!

април 7, 2019

Со прекрасен настан кој што се одржа покрај езерцето во големиот градски парк, вчера во Струмица беше одбележан Меѓународниот ден на спортот за развој и мир. Учествуваа голем број деца и млади од повеќе спортски клубови кои изведуваа спортски активности на повеќе локации. На овој спортски настан присуствуваше и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, како и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, советници и претставници на национални и локални институции. Заедно со домаќинот, градоначалникот Коста Јаневски, ја испратија пораката за повеќе спортски активности на младите и поголема поддршка на спортот.

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: