Home

Perdormire
Струмица

(ЕКСКЛУЗИВНО) ВЛАДИКА ЈАКОВ УТРЕ ГО НОСИ БЛАГОДАТНИОТ ОГАН ОД ЕРУСАЛИМ ВО СТРУМИЦА!

Home

Службата за Велики Четврток во храмот „Свети Кирил и Методиј“ синоќа ги воодушеви присутните верници.
Со службата на читањето на дванаесетте евангелија со прекрасно пеење началствуваше Владиката Велички Господин Јаков. Во делот на неговото обраќање Владиката објави дека од Синодот на МПЦ е избран да го донесе Благодатниот Оган од Ерусалим. Огнот во Струмица ќе пристигне утре околу 23:00 часот.