strumica denes logo

ЕКСКЛУЗИВНО: Филмот „Ругање со Христос“ конечно и во Струмица

Автор:

Датум:

ноември 28, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

ноември 28, 2018

Категории:

Струмица

„Ругање со Христос“ во Струмица!
На 6-ти, 7-ми и 8-ми Декември филмот на струмичанецот Јани Бојаџи во родниот град. Струмичани имаат ретка можност да го видат филмот кој предизвика контроверзии кои ја брануваат цела Македонија. Филмот „Ругање со Христос“ зборува за граѓанската војна во Грција и настаните од 2001 година. Искрено, жестоко и безкомпромисно. Емоционална приказна раскажана со прекрасните актерски креации на познати актерски ѕвезди од Македонија, Грција и Франција. Во Центарот за култура во Струмица од четврток до сабота во 19.00 часот.