ДОДЕЛУВАЊЕ НА 20 СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА ЗА 9 МЕСЕЦИ: ФИНАНСИСКА ПОДДШКА ВО ИЗНОС ОД 2.500 ДЕНАРИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ И 2.000 ДЕНАРИ ЗА ОСНОВЦИ!

септември 15, 2022

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов, денеска е објавен Јавниот повик за доделување на 20 стипендии на редовни ученици во средните училишта и на 20 стипендии на редовни ученици во основните училишта

Финансиска поддршка е во износ од 2.500 денари за средношколци и 2.000 денари за основци месечно во траење од 9 месеци во учебната 2022/2023година.

Јавниот повик ќе трае 10 дена, а повеќе информации можат да се добијат на општинската веб страница:

КЛИКНИ ОВДЕ: https://strumica.gov.mk/wp-content/uploads/2022/09/MX-2651_20220913_125120.pdf?fbclid=IwAR2GJq7Dq0g1uQ6pNBa-kZ8tFIkAtme2eL9yi2O7mLMwGP-mZAZLWnacRyU

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: