strumica denes logo

Доаѓа моќен астро период: Сонцето влегува во Шкорпија, три знаци треба да се подготват за промени

Автор:

Датум:

октомври 17, 2023

Автор:

Датум:

октомври 17, 2023

Сонцето, планетата на виталноста, на 23 октомври влегува во водената Шкорпија, каде што ќе остане до 22 ноември.

Шкорпијата е осмиот знак на зодијакот, а Сонцето во Шкорпија носи длабока, интензивна и страсна енергија.

Еве неколку карактеристики на Сонцето во Шкорпија:

Страст

Луѓето со Сонцето во Шкорпија обично се исклучително страствени и интензивни. Имаат силни емоции и се стремат кон длабоки емотивни врски.

Тајност

Шкорпиите сакаат тајни и мистерии, па луѓето со Сонцето во овој знак често имаат мистериозна страна на нивната личност.

Упорност

Оваа позиција на Сонцето дава исклучителна упорност и решителност. Луѓето со Сонцето во Шкорпија често се подготвени да се борат за она што го сакаат и сакаат да ги надминат пречките.

Трансформација

Шкорпијата е знак на трансформација, па овие луѓе често поминуваат низ длабоки лични промени и еволуција во текот на нивниот живот.

Моќна енергија

Сонцето во Шкорпија со себе носи моќна енергија. Овие луѓе можат да бидат лидери и многу влијателни во нивната околина.

Склоност кон длабока анализа

Шкорпиите се склони кон длабока интроспекција и анализа. Сакаат да ги истражуваат тајните на умот и човечката природа.

Емоционална интуиција

Луѓето со Сонце во Шкорпија често имаат исклучителна емоционална интуиција и способност да „читаат“ други луѓе.

Склоност кон љубомора и посесивност

Оваа положба на Сонцето може да доведе до љубомора и посесивност во меѓучовечките односи, бидејќи Шкорпиите чувствуваат и се грижат длабоко за нивните односи.

Сонцето во Шкорпија поволно ќе влијае на Шкорпиите, Раковите и Рибите, но нема да ги задоволи Лавовите, Биковите и Водолиите.