strumica denes logo

ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ ЈАВНО СООПШТИЈА ДЕКА И ТИЕ СЕ ПРОТИВ ЗАКОНИТЕ КОИ САКААТ ДА МАНИПУЛИРААТ СО БИОЛОШКИОТ ПОЛ!

Автор:

Датум:

јуни 28, 2023

Автор:

Датум:

јуни 28, 2023

Демократската партија на Турците е против предлог законот за измени на законот за матична евиденција. Во соопштението за јавност информираат дека нема да поддржат вакви и слични закони, кои како што велат, сакаат да манипулираат со биолошкиот пол.