strumica denes logo

ДА И ПОМОГНЕМЕ НА ПЕТРА СТОЈАНОВА ОД СУШИЦА КОЈА ЖИВЕЕ СО МИНИМАЛНА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ И НЕ И СТИГААТ НИТУ ЗА ЛЕКОВИ!

Автор:

Датум:

февруари 26, 2023

Автор:

Датум:

февруари 26, 2023

Животот за некого е мајка, за некого маќеа. Петра Стојанова од с.Сушица, Струмица е чесна личност која се бори и труди да обезбеди подобар живот, но поради тешка болест таа нема многу опции за работа. Во моментот живее со минимална социјална помош која не и стига ниту за лековите кои ги пие. Млада останува без ниту еден родител и поминува низ тешки животни лавиринти. Нејзината куќа е пред распаѓање, а зимата ја поминала без вода, струја и греење. Да помогнеме кој колку може!

Жиро сметка за помош на Петра Стојанова

210501727638628 – КАЛИНА ЃОРЃИЕВА

ИЗВОР: Срце на Дланка