ЧЕСТИТКИ: Струмичанецот Михаел Шумаров се врати со два медали од Светскиот училишен куп!

ноември 15, 2019

Ученикот од СОУ „Никола Карев“,Михаел Шумаров од III4 клас, се враќа од Светскиот Училишен куп т.е. финалето на шампионите со два медали. Тоа се всушност 3 етапи од натпреварот по англиски јазик во дебата, пишување и квиз од повеќе области. Првата етапа се одржа во Струмица, втората во Хаг и последната т.е. финалето се одржува секоја година во САД,на Универзитетот “Јеил” во Нју Хевн, Конектикат.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: