БРАВО: УЧИЛИШТЕТО „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ЈА ПРЕТСТАВУВАШЕ МАКЕДОНИЈА НА НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ВО БЕЛГРАД, СРБИЈА!

ноември 30, 2023

Училиштето СОУУД,, Димитар Влахов,, како претставник од нашата држава зеде учество на натпреварот Вукобратовичеви Дани на роботика и успешно се претстави со два тима Roboklik и Robotec. Натпреварот се реализираше во просториите на електротехничкиот факултет во Белград, Србија во период од 24-26 ноември. На овој интернационален натпревар учество зедоа два тима од СОУУД ,, Димитар Влахов,” во состав на: Иван Гудев, Звонко Христоманов, Јован Манилов и Методи Качурков под менторство на наставниците:Соња Ташева, Зорица Масникоса – Поп Трајкова и Македонка Гуџирова Попова.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: