АНКЕТА: Располага ли Струмица со доволно обучен просветен кадар, задоволни ли сте од образованието?

октомври 17, 2023
?????????????????????????????????????

Често слушаме за неангажираноста на стручните кадри да го решат проблемот со училишното насилство. Меѓутоа, во никој случај не смееме да ги заборавиме сите оние пожртвувани учители и професори кои максимално се залагаат да го извлечат најдоброто од своите ученици и ги стимулираат на најразлични интересни начини да го совладаат материјалот, да стекнат навики на одговорност и правилно да поминат низ процесот на секундарна социјализација.
На ист начин стојат и работите со детските градинки.

Мислењата околу тоа дали нашите деца ги пуштаме во сигурни раце се поделени. Какво искуство имате вие – дали е необходна поголема контрола над работата на просветните работници?

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: