Home

Perdormire
Политика Струмица

Анкета на ИПСОС: Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ е 19%, на СДСМ 9%

Home

Анкетата покажува дека Мицкоски има највисок рејтинг. На скала од 1 до 10, граѓаните му дале седмица, а на премирот Ковачевски четворка.

ВМРО-ДПМНЕ објави анкета, којашто за потребите на партијата ја изработила агенцијата ИПСОС, во периодот од 2-ри до 21-ви септември на примерок од илјада испитаници.

Анкетата покажува водство на ВМРО-ДПМНЕ со 19 проценти наспроти СДСМ кој има 9, па следуваат ДУИ, Левица, Алијанса.

Од СДСМ рекоа дека станува збор за нарачана анкета.