АНКЕТА: KOJA E ПЕРСПЕКТИВАТА НА МЛАДИТЕ ВО СТРУМИЧКО?

февруари 28, 2019

Секојдневно младите се жалат на тоа дека нема работа во Струмица, или пак кога ќе ја пронајдат посакуваната работа тие не се задоволни од условите кои им ги поставуваат сопствениците. Од друга страна пак струмичкиот регион важи за еден од најпогодните региони во Европа за земјоделство. Но, како што поминуваат годините земјоделството полека умира а младите спасот го барат некаде надвор од земјава. Што мислите, која според вас е перспективата на младите во струмичко?

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ