АНКЕТА: Дали младите во струмичко сакаат да работат земјоделие? Постарите велат кој сака да работи, може да живее од земјоделство!

ноември 6, 2018

Струмичкиот регион важи за еден од најпогодните региони во Европа за земјоделство. Но, како што поминуваат годините земјоделството полека умира…Дали една од причината се можеби субвенциите кои земјоделците бараат да бидат повисоки или пак младите генерации не сакаат да работат со земјоделие? Постарите пак велат дека оној кој сака да работи, може да живее од земјоделие! Вашите размислувања слободно може да ги дадете во коментар.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ