Home

Perdormire
Струмица

АМИН: СТРУМИЧАНИ ЌЕ ИМААТ МОЖНОСТ ДА СЕ ПОКЛОНАТ ПРЕД ИЗНЕСЕНИТЕ МОШТИ НА СВ.ВАСИЛИЈ ВЕЛИКИ!

Home

Струмичката Православна Епархија ги известува граѓаните на Струмица дека во Понеделник 13 Јануари во црквата Св. Кирил и Методиј за време на вечерната богослужба која ќе започне од 16 часот ќе бидат изнесени моштите на Св. Василиј Велики на поклонение… Исто така и наредниот ден на 14 Јануари граѓаните во текот на целиот ден ќе можат да се поклонат!