Home

Perdormire
Струмица

628 УЧЕНИЦИ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СТРУМИЦА ДОБИЈА УЧИЛИШНИ УНИФОРМИ!

Home

Вкупно 628 ученици од прво одделение во општинските основни училишта добија училишни униформи. Средствата во висина од 650 илјади денари се обезбедени од буџетот на општина Струмица. Уште една мерка на градоначалникот Коста Јаневски која го помага домашниот буџет на родителите на првачињата, а се спроведува втора година по ред.