strumica denes logo

(ВИДЕО) НАСКОРО НОВО И ЕДИНСТВЕНО ВО ГРАДОТ: Компанијата Nuga Medical со свој центар и во Струмица!

Автор:

Датум:

јануари 5, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јануари 5, 2019

Категории:

Струмица

Јужнокорејска компанија Nuga Medical која произведува напредна медицинска опрема која претставува спој на модерната наука и технологија овозможувајќи им на сите да имаат корист од производите кој придонесуваат за подобрување на здравјето и превенција од болести.

Здравите и задоволни клиенти се нашата единствена цел.

Компанијата Nuga Medical има претставништва низ цел свет а наскоро компанијата покрај во Скопје ќе има и свој мини центар во Струмица.

Нуга Бест е посветена да го практикува духот на здравјето,љубовта и новиот начин на здрав живот.


N5 терапевтски кревет e најновиот изум на компанијата кој претставува мултифункционален термо масажер,специјално дизајниран за третман на рбетот кој врши терапија против деформитети во рбетниот столб,астма и алергија,намален имунитет,депресија,несоница и многу повеќе..

По должината на рбетот се неколку важни меридијани кои имаат акупресурни точки поврзани со сите органи во нашето тело.Овие акупресурни точки и придружните органи,рбетот и сите нервни патишта во рбетот ќе бидат стимулирани при третман на креветот N5.

ЕФЕКТ ОД ТРЕТМАНОТ
-МАСАЖА (длабинска масажа за релаксација на телото)

-АКУПРЕСУРА(дава ефект преку терапија на меридијаните во грбот со кој врши баланс на енергијата во телото.Западната медицина го опишува успехот на акупресурата како стимулација на протокот на крвта,која ги загрева и ги релаксира мускулите и може да активира ендофрин кој ја уништува болката)

-ТРЕТИРАЊЕ СО ТОПЛИНА (загреаната тоурманиумска керамика од креветот N5 врши најдобра топлинска терапија со која се подобрува циркулацијата на крвта.Топлината ја стимулира и детоксикацијата на организмот што е многу важен услов за здрав организам)

-КИРОПРАКТИКА(метода со која се враќа рбетот во неговата првобитна состојба.Многу делотворно врши корекција на деформитетите на рбетниот столб благодарение на трите внатрешни специјално дизајнирани проектори)

-ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ(Долгите инфрацрвени зраци неможеме да ги видиме,но ги чувствуваме како топлина,исто како сонцето кога не грее)Кога нашето тело е изложено на неопходните за живот ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ тие навлегуваат во човековото тело до 7,7цм внатре и доаѓа до забрзување на циркулацијата на крвта во нашето тело и поголема оксигенација и детоксикација во секоја наша клетка и сето тоа благодарение на тоурмановите плочки!

-НЕГАТИВНИ ЈОНИ(Нашата тоурманиумска керамика емитува негативни јони коишто се природни и антидепресивни.Во природата ги има во изобилство покрај морињата и океаните,во шумите и во повисоките планински места.Значително ја подобруваат и оксигенацијата на крвта и намалувањето на анксиозните состојби во организмот.Негативната јонска терапија е позната и како метод за подобрување на имунолошкиот систем на човекот.

Во време на брз ритам на животот и постојана напнатост и стрес од секојдневните ситуации и проблеми…N5 терапевскиот кревет Ви овозможува максимална терапија и регенерација!

Центарот се наоѓа на улица Панче Пешев бр.26 и започнува со работа 15.01.2019 .
За повеќе информации посетете ја нашата официјална веб страна https://nugabest.mk/proizvodi-nugabest/n5-terapevtski-krevet/

Следете не на Facebook: https://www.facebook.com/nugabeststrumica/