Коста Костадинов потпиша договори за работа со личните асистенти на ученици со попреченост!

февруари 1, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Ветив посветеност, ветив неуморност, ветив многу ама многу работа!

🍀Поубав и поисполнет од овој прв, февруарски ден, не можев и да посакам.

☕️По средбата со дечињата во реконструираното училиште во Добрејци, кабинетот ми се наполни со прекрасни дами кои од денеска започнаа една хумана и благородна работа во основните училишта во нашата Општина.

👩‍🦽Тоа се 16 лични асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес и тоа 14 во Струмица и по еден во населените места Муртино и Градско Балдовци.
🤝Во пријатна и атмосфера исполнета со конструктивни разговори и идни планови, ги потпишавме договорите за нивно работно ангажирање до крајот на оваа учебна година. Им се заблагодарив што се пријавија на јавниот повик и им посакав успешна работа.

✅За ангажирањето на 16-те лични асистенти обезбедивме средства од општинскиот буџет.
✅Струмица е првата општина во Република Северна Македонија која започна со ангажирање на лични асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес уште во 2016 година.

Од срце обезбедуваме квалитетен живот за сите граѓани❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: