strumica denes logo

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, со поддршка до Владиката Јаков и сите оние кои се против предлог законите за родова еднаквост и матична евиденција!

Автор:

Датум:

јуни 24, 2023

Автор:

Датум:

јуни 24, 2023

Коалиција за заштита на децата:

👉 М-р Даријан Сотировски, директор на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, со поддршка до сите кои се држат до здравиот разум, објективната реалност и вистината.

👉 Коалицијата претходно многупати кажа дека личностите не ги поистоветува со партиите. Токму г-динот Даријан е пример за тоа – доаѓа од редовите на владеачката партија, но ги дели нашите ставови за заштита на децата, жените и семејните вредности од жестоките удари на сомнителни невладини организации и владини активисти кои ја шират родовата идеологија.

👉 Веќе може да претпоставите дека користењето на неговото демократско право на слободен говор му има донесено страшни притисоци, закани и обиди за замолчување од страна на оние со фашистички и тоталитаристички тенденции.

👉 Коалицијата искажува поддршка и застанува зад ставовите на г-динот Даријан. Сите да го поддржиме она што сѐ уште не е расипано и корумпирано во Македонија! Поддршка!