Home

Perdormire
Струмица

(ВИДЕО) СТРУМИЧКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ИЗЛЕГОА НА ПРОТЕСТ ВО СТРУМИЦА ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ!

Home

И ПОКРАЈ ГОЛЕМИОТ ПРИТИСОК ОД ПРОФЕСОРИТЕ И ДИРЕКТОРИТЕ, ОКОЛУ 200 СРЕДНОШКОЛЦИ ИЗЛЕГОА НА ПРОТЕСТ ДЕНЕСКА ВО СТРУМИЦА!Околу 200 храбри средношколци од Струмица денеска излегоа на протест во Струмица, каде го изразија својот револт поради огромното загадување во Струмица и недоволната заинтересираност на надлежните за овој проблем! Учениците изјавија дека притисоците од професорите и директорите на училиштата денеска си го направија своето, бидејќи да ги немаше заканите ќе беа многу повеќе на струмичкиот плоштад.Младите го повикаа уште еднаш градоначалникот и до надлежните институции, да се погрижат повеќе за околината да добие чист воздух!

Posted by Strumica Denes on Friday, 20 December 2019

Околу 200 храбри средношколци од Струмица денеска излегоа на протест во Струмица, каде го изразија својот револт поради огромното загадување во Струмица и недоволната заинтересираност на надлежните за овој проблем!

Учениците изјавија дека притисоците од професорите и директорите на училиштата денеска си го направија своето, бидејќи да ги немаше заканите ќе беа многу повеќе на струмичкиот плоштад.

Младите го повикаа уште еднаш градоначалникот и до надлежните институции, да се погрижат повеќе за околината да добие чист воздух!