Perdormire
Струмица

ТУРИСТИЧКАТА СТРУМИЧКА АГЕНЦИЈА SOLVEX TRAVEL ВО СОРАБОТКА СО СТРУМИЦА ДЕНЕС ВИ НУДИ ТРИДНЕВНО ПАТУВАЊЕ НА ОСТРОГ И БУДВА ЗА 1.000 ДЕНАРИ-СЕ ТРГНУВА УТРЕ ВО 19:30 ЧАСОТ!

Home

ОСТАНУВААТ УШТЕ ДЕВЕТ МЕСТА ЗА ТРИДНЕВНОТО ПАТУВАЊЕ НА ОСТРОГ И БУДВА! ТУРИСТИЧКАТА СТРУМИЧКА АГЕНЦИЈА SOLVEX TRAVEL во сорабока со Струмица Денес ви нуди тридневно патување за 1.000 денари. Се’ што треба да направите е да оставите ваши контакти во порака на Струмица Денес и ќе бидате исконтактирани! Се тргнува утре (петок) во 19:30 часот!

ПАТУВАЊЕ МАНАСТИР ОСТРОГ
1 000 мкд (31 Maj )
– 1 ДЕН: Состанок со групата во 19:30 часот на договорено место во Богданци,Струмица,Радовиш. Се патува Скопје преку граничен премин Блаце низ Косово, Албанија и Црна Гора. (ноќно возење со попатни паузи).

2 ДЕН: Пристигнување во утринските часови во Будва. Разглед на стариот град, прошетка покрај марината, и слободно време за плажирање. Во договорено време, се упатуваме кон Манастирот Острог. Православниот манастир Острог спаѓа меѓу најпосетените светилишта на Балканот. Кога ќе се спомене Острог, веднаш се помислува на место на кое се случуваат чуда. Во него доаѓаат посетители од сите религии и нации, бидејќи се верува дека моштите на Свети Василие Острошки се чудотворни. Попладнето го поминуваме во Манастирот, и ноќеваме во истиот.

3 ДЕН): Во утринските часови присувствуваме на утринската Литургија. По Литургијата околу 09:00 часот тргнување назад. По пат застануваме на пауза кај Сфети Стефан. Разглед, патуваме кон Скадар и мала пауза во елитен ресторан замок со прекрасен поглед .Во договорено време заминување за Струмица. Пристигнувањето во Струмица е предвидено во вечерните часови.
ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
• Автобуски превоз
• Ноќевањето е на отворено во Манастирот и е бесплатно ..
• Туристички пратител.
• Разглед Будва,Свети Стефан,Подгорица (Делта мол)шопинг