Прв астрономски настан во 2022 година: На 3 и 4 јануари првата млада месечина и дожд од метеори наречен „Квадрантдис“

јануари 2, 2022

Првите астрономски убавини за 2022 година ќе ги имаме уште утре. На 3 и 4 јануари ќе уживаме во првата млада месечина за оваа година и првиот метеорски дожд наречен „Квадрантдис“. Изберете што е можно повисоко место за набљудување и уживајте во убавините што ви ги нуди универзумот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ