НОЌНА СТРАЖА ПРЕД ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – НАРОДОТ СЕ САМООРГАНИЗИРАШЕ И СЕ УПАТИ КОН ЦРКВАТА СВ.СПАС!

февруари 3, 2023

Македонските народ се самоорганизираше на таканаречена „ноќна стража“ на еден ден пред роденденот на апостолот на македонската револуционерна борба на гробот на Гоце Делчев.

Поголема група на граѓани се сретна на плоштадот Македонија од каде се упати во правец кон црквата Св. Спас.

Се очекува граѓаните да застанат на локацијата на која ќе се сретнат со полицискиот кордон и таму да ја минат ноќта.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: