ГО ДАДОА ЖИВОТОТ ЗА МАКЕДОНИЈА: На денешен ден во заседа кај Карпалак убиени и масакрирани 10 прилепски резервисти!

август 8, 2022

На денешен ден пред точно 20 години во 9:30 часот, на автопатот Скопје – Тетово армискиот конвој составен од пет возила и 120 резервисти влезе во заседа кај месноста Карпалак, при што биле убиени и масакрирани 10 прилепски резервисти. Загинаа:

Нане Наумоски († 48) ─ од Прилеп Сашо Китаноски († 39) ─ од Прилеп Бранко Секулоски († 42) ─ од Прилеп Горан Миноски († 29) ─ од Прилеп Марко Деспотоски († 27) ─ од прилепско Новоселани Ердован Шабаноски (20) ─ од Прилеп Љубе Грујоски († 31) ─ од прилепско Пашино Рувци Дарко Велјаноски († 27) ─ од прилепско Ропотово Веби Рушитоски (26) ─ од Прилеп Пеце Секулоски († 29) ─ од прилепско Бело Поле

Македонија и Бранителите ќе ве паметат и споменуваат како храбри синови на оваа напатена Македонија. Нека вашата храброст одекне во срцата на идните поколенија. ВЕЧНА ВИ СЛАВА ЈУНАЦИ!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: