АСТРОНОМСКИ НАСТАН: НА 7 МАРТ ПРВАТА ПОЛНА МЕСЕЧИНА ЗА 2023 ГОДИНА!

март 3, 2023

Супермесечина на 7 март ќе го осветлува небото. Супермесечината се случува кога Месечината е малку поблизу до Земјата отколку вообичаено, а ефектот е највидлив кога Месечината е полна.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: