По вторпат одложено прскањето против комарци, наредното прскање закажено во недела

јуни 26, 2018

Од Центарот за развој на југоисточкиот регион информираат дека прскањето против комарци кое требаше да се одржи во среда се одложува.

Се известуваат граѓаните на општините Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш и Струмица дека првото прскање кое беше одложено поради лошите временски услови ќе изврши на 01.07.2018 година (недела) во раните утрински часови, односно, во периодот од 04:30 до 09:30 часот.Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе на 02.07.2018 година (понеделник) во истиот временски период.Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период. –  стои во известувањето

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ