Home

Perdormire
Ново Село

ОД 18 НА 6 МЕСЕЦИ: Градоначалникот на Ново Село, Боро Стојчев доби намалена казна!

Home

Градоначалникот на општина Ново Село, Боро Стојчев доби намалена казна од 18 на шест месеци затвор по жалбата на одбраната на Стојчев која Апелацијата ја прифатија. Покрај намалената казна на Боро Стојчев, казната им е намалена и на неговиот син и внук од една година на три месеци и на петтообвинетиот од 9 на три месеци казна затвор. Само казната за неговата сопруга остана иста, односно условна казна од една година доколку не го повтори делото.