Perdormire
Босилово

ЗОРАН ЗИМБАКОВ: По барање на верниците од муслиманската вероисповед, поставивме нови звучници на ширината во турското маало во Иловица!

Зоран Зимбаков, градоначалник на општина Босилово: 

По барање на верниците од муслиманската вероисповед,пред големиот муслимански празник ,,Курбан Бајрам”со вредната екипа на ЈПКД ,,Огражден Босилово “поставивме нови звучници(инки) од селската џамија во Иловица,1000 метри погоре на ширината во турското маало,додека старите останаа на џамијата и ќе бидат користени само кога е неопходно тоа,бидејќи граѓаните тоа го бараа од нас а ние треба да ги почитуваме и колку може повеќе да ги реализираме нивните барања.