Home

Perdormire
Образование Струмица

НОВА ВЕСТ: Се продолжува зимскиот распуст за учениците!

Home

Владата на вечерашната втора седница по ред, донела одлука второто полугодие да започне на 1 февруари.

Претходно Главниот кризен штаб и препорача на Владата учебната година да продолжи со настава од 1 февруари, соогласно заклучок дека во моментот, епидемиолошки земјата се наоѓа во пик.

Исто така владата донела одлука учебната година да заврши во редовниот термин на 10 јуни и да нема одбработување во саботите, туку второто полугодие да биде по скратена програма.