strumica denes logo

ПОВТОРНО ЗАПЛЕНЕТА ОБЛЕКА НАМЕНЕТА ЗА УВОЗНИК ОД СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

март 5, 2018

Категории:

Ново во Градот

Автор:

Датум:

март 5, 2018

Категории:

Ново во Градот

 

 

– 4.200 парчиња облека (маици, чорапи, долна облека и крпи) откриени од страна на мобилните царински тимови, при контрола на стока со потекло од Турција, наменета за увозник од Струмица, пријавена за увозно царинење во царинската испостава Скопје 1. Непријавените производи, кои не биле опфатени со царинската декларација, се привремено задржани а против увозникот ќе биде поднесено барање за поведување прекршочна постапка.