НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО 1931 ГОДИНА СТРУМИЦА ЈА ПОГОДИЛЕ ДВА СИЛНИ ЗЕМЈОТРЕСИ!

март 7, 2018

 

1931.- На 7 и 8 март Македонија ја погодиле два силни земјотреса кои, покрај човечки жртви, предизвикале и огромна материјална штета. Епицентарот на овие земјотреси бил меѓу Валандово, Удово и Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ