strumica denes logo

И Горан Пандев се опрости со Давиде Астори!

Автор:

Датум:

март 8, 2018

Категории:

Ново во Градот

Автор:

Датум:

март 8, 2018

Категории:

Ново во Градот

Смртта на Давиде Астори принуди многу фудбалски ѕвезди да се отворат и да ја покажат својата емотивна страна, пишувајќи последен поздрав до прерано заминатиот колега.

Еден од нив е и македонскиот капитен Горан Пандев. Тој и Астори никогаш не играле во иста екипа, иако и двајцата имаат сменето повеќе тимови во Италија. Сепак и двајцата беа повеќе од една деценија во Серија А, така што Пандев објави фотографија од Астори и напиша:

„Почивај во мир Давиде!“