strumica denes logo

Во вторник СОУУД „Димитар Влахов“ ќе го одбележи Светскиот ден на храната

Автор:

Датум:

октомври 14, 2018

Категории:

Настан

Автор:

Датум:

октомври 14, 2018

Категории:

Настан

На ден (16.10.2018 год.) по повод Светскиот ден на храната СОУУД „Димитар Влахов“ од Струмица oрганизира манифестација на храна која ќе се одржи во просториите на НУЦК „Антон Панов“во 12:00 часот.

Оваа манифестација вклучува промовирање на народната традиција и храната специфична за нашево поднебје.