strumica denes logo

Симпозиум за Источно-црковно пеење вечерва и утре во Струмица во „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“

Автор:

Датум:

октомври 12, 2018

Категории:

Настан

Автор:

Датум:

октомври 12, 2018

Категории:

Настан

Денеска и утре во храмот на „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“ со почеток од 19:30 часот, традиционално ќе се одржи и научниот симпозиум за Источно-црковно пеење.Симпозиумот е во организација на Струмичката епархија и НУЦК “Антон Панов“-Струмица а е поддржан од министерството за култура на РМ, од градоначалникот и Советот на општина Струмица.