strumica denes logo

ВИА МК – МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО СЛОВЕНИЈА КОЈА СЕ ГРИЖИ МАКСИМАЛНО ЗА МАКЕДОНСКИТЕ СТУДЕНТИ!

Автор:

Датум:

април 5, 2018

Категории:

Магазин

Автор:

Датум:

април 5, 2018

Категории:

Магазин

ВИА МК е македонска организација во Словенија која со сигурност го дава својот максимум за студентите од Македонија да имаат олеснето студирање таму! Инаку, во таа организација исто така е и нашиот струмичанец Живко Бучевски кој веќе 50 години работи и живее во Љублана.

Мисијата на ВИА МК  е обработка и размена на информации за запишување на универзитетни студии во Словенија. Информации за придобивање на стипендии за македонски студенти.

Посредување на информации за настани, натпревари и проекти од сверата на образованието. Решавање на проблеми поврзани со студентскиот статус и студентската работа.

Посредување на општи информации за текот на студиите на факултет.

Сите оние кои се заинтересирани  да студираат во Словенија а им е потребна помош може да го исконтактираат профилот на следникот ЛИНК