strumica denes logo

МАЈ ЌЕ БИДЕ МЕСЕЦОТ НА НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ!

Автор:

Датум:

април 9, 2018

Категории:

Магазин

Автор:

Датум:

април 9, 2018

Категории:

Магазин

Мај е месец на неработни денови. Ќе имаме споен викенд кога 4 дена ќе одмараме. Власите пак ќе имаат ден повеќе тој викенд. На 24 мај четврток нема да се работи за Кирил и Методиј, а во петок, на 25 мај, нема да се работи за Духовден, што е уште еден продолжен викенд, и простор, заедно со четвртокот да се врзат 4 неработни денови. На 23 мај пак е Национален ден на Власите.

За сите граѓани
• 1 мај (вторник), Ден на трудот,
• 24 мај (четврток) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

За граѓаните од православна вероисповед
• 25 мај (петок), Духовден, петок пред Духовден

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ
• 23 мај (среда), Национален ден на Власите