strumica denes logo

ФОЛТИН – НАЈПОЗНАТАТА МУЗИЧКА ГРУПА ВО МАКЕДОНИЈА ВО САБОТА ДОАЃА ВО СЕЛЕКТ!

Автор:

Датум:

март 11, 2018

Категории:

Магазин

Автор:

Датум:

март 11, 2018

Категории:

Магазин

Најпозната музичка група , чија музика сеобично се опишува како надреална, старасна и жива, со жешка танцувачка атмосфера, која ја постигнуваат со брзите македонски ритми.
Иако групата користи стандардни музички елементи, пристапот во градењето на атмосферата е непредвидлив и оригинален. Музичкиот јазик на „Фолтин“ е имагинарна смеса или фонетска имитација на јазици, како што се: шпански, француски, португалски, романски, таканаречен „спонтан eсперанто“ итн. „Фолтин“ себеси се опишуваат како псевдоемигрантско кабаре, и често нивните концерти се претвораат во вистински перформанси.
резервации & инфо:
070/310-013 Magdalena Magi Vitanova
071/307-891 Mitko Kocev
075/346-232 Martin Majstorov