Home

Perdormire
Култура

Знаете ли во кој балкански град има улица со име „Струмица“? Погледнете како изгледа истата!

Home

Неретко улици и области во соседните држави го носат името „Македонија“..Но, во една од поглавните улици во центарот на Софија, Бугарија, го носи името Струмица.

Улицата е дел од стариот и строг центар на градот и претставува седиште на значајни организации и институции. Поврзана е со метро, а во наредните две години ќе стане област од Софија во која ќе има реставрација на најголем број староградски градби, проект за зачувување и обнова на националната архитектура, поддржан од бугарското Министерство за култура.

Изгледа вака: