Home

Perdormire
Култура

ВО СЕЌАВАЊЕ: Анегдотата на струмичката легенда Благој Истатов која е надалеку позната!

Home

Благој Истатов кој во минатото бранеше за Партизан од Белград, еден ден сакал да купи цигари и оди на трафика, така висок, се наведнува на тоа прозорчето и на продавачката и вика: „Једну кутију цигарете молим“. А продавачката му вика, „Које“? А Истатов и одговорил: „Благој е кој е“!