ВО КУКЛИШ СЕ ОДРЖА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ФУСТСАЛ ЗА ЖЕНИ-ПРВОТО МЕСТО ГО ОСВОИ ООУ „ВИДЕО ПОДГОРЕЦ“ ОД КОЛЕШИНО!

мај 20, 2019


На ден 15.05.2019година, во с.Куклиш(струмичко), се одржа Државното првенство во ФУТСАЛ (ж).Првото место го освои екипата на ООУ ,,Видое Подгорецˮ од Колешино, совладувајќи ја екипата на ООУ ,,Св.Кирил и Методијˮ од Македонска Каменица,со постигнат конечен резултат од 2:0.

Училиштето од Колешино е две години по ред Државен првак, во сезоната 2017/2018 и сезоната 2018/2019 година. Екипата е составена од 10 (десет) девојчиња и тоа : Љубица Најденова ( голман) , Александра Котева ( капитен ), Валери Панделиева, Слаѓана Ѓорѓиева, Јована Јованова, Ангела Андреева, Софче Ѓорѓиева, Софија Тилева, Сања Петровска и Розита Пецева, под менторство на наставникот Спаско Миков.Повеќето од девојките се деветто одделение, на кои, за жал,оваа им беше последна утакмица.Девојчињата имаат постигнато мошне ефикасна гол-разлика од: 87/5, односно имат дадено неверојатни 87гола ,а имаат примано само 5гола!

Овие девојки се класичен пример за тоа дека можат и малите места да носат големи победи ,дека со труд и упорност се стигнува до ѕвездите и пехарите! Честитки девојки, Вие го трасиравте патот на идните генерации!Продолжете и во иднина да бидете репрезентки во женскиот фудбал,бидејќи токму Вие сте иднината!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: