Home

Perdormire
Култура

ВЛАДАТА ЈА ПРИФАТИ ИНИЦИЈАТИВАТА: НЕДЕЛА ЌЕ БИДЕ ПРОГЛАСЕН ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН!

Home

Зоран Заев, премиер на Република Македонија:

Владата ја прифати иницијативата: денот недела да биде прогласен за неработен ден!

Го задолживме Министерството за труд и социјална политика во рок од 15 дена да достави законско решение за ова прашање.

Ова решение е во интерес на граѓаните, неделата треба да биде ден посветен на одмор, ден за поквалитетно време за секој граѓанин на кој тоа му е потребно, ден за семејството, ден за себе.