Home

Perdormire
Култура

(ВИДЕО) ЗДРАВА КОТЛИНА: ДЕНЕС СТРУМИЧАНИ СВИРЕА ПРОТИВ РУДНИКОТ ИЛОВИЦА

Home

ЗДРАВА КОТЛИНА:

Денеска, сабота 25 август, без блокада, на раскрсницата до Глобал, се случи герила акција. Имено, еко-активисти со транспаренти СВИРНИ ПРОТИВ РУДНИКОТ баравме поддршка од возачите во борбата против рудникот – и ја добивме! И тоа на големо!
Од 11-12 часот, центарот на градот ечеше од автомобилите кои минуваа. Им благодариме!
Оваа еко-герила-акција имаше за цел:
– да ја подигне свеста на граѓаните во врска со актуелниот проблем со потенцијалниот рудник Иловица-Штука.
– да ја потсети Влада на Република Македонија на чело со @Zoran Zaev дека Струмица е жестоко против рудниците! И дека ако не се стави крај на ова лудило, тогаш тоа самото ќе ни’ стави крај.

Сите свирежи, симболично и буквално, ги упатуваме кон сите оние кои сакаат да спроведат геноцид и екоцид од невидени размери на нашата котлина.
Жестоко им препорачуваме дека нема да им помине!

СТОП ЗА РУДНИКОТ НА СМРТТА ИЛОВИЦА – ШТУКА!!!

СВИРНИ ПРОТИВ РУДНИК

ДЕНЕС СТРУМИЧАНИ СВИРЕА ПРОТИВ РУДНИКОТ ИЛОВИЦАДенеска, сабота 25 август, без блокада, на раскрсницата до Глобал, се случи герила акција. Имено, еко-активисти со транспаренти СВИРНИ ПРОТИВ РУДНИКОТ баравме поддршка од возачите во борбата против рудникот – и ја добивме! И тоа на големо!Од 11-12 часот, центарот на градот ечеше од автомобилите кои минуваа. Им благодариме!Оваа еко-герила-акција имаше за цел:- да ја подигне свеста на граѓаните во врска со актуелниот проблем со потенцијалниот рудник Иловица-Штука.- да ја потсети Влада на Република Македонија на чело со @Zoran Zaev дека Струмица е жестоко против рудниците! И дека ако не се стави крај на ова лудило, тогаш тоа самото ќе ни’ стави крај.Сите свирежи, симболично и буквално, ги упатуваме кон сите оние кои сакаат да спроведат геноцид и екоцид од невидени размери на нашата котлина.Жестоко им препорачуваме дека нема да им помине!СТОП ЗА РУДНИКОТ НА СМРТТА ИЛОВИЦА – ШТУКА!!!

Posted by Здрава Котлина on Saturday, 25 August 2018