Home

Perdormire
Култура

(ВИДЕО) СОНЦЕ, ДОЖД ИЛИ ПАК СТУДЕНО: БАБА ЃУРЃА ОД СТРУМИЧКО НИШТО НЕ ЈА СПРЕЧУВА ДА ГИ ПРОДАВА СВОИТЕ ЦВЕЌИЊА!

Home

Стуткана на мало, од штици направено столче, баба Ѓурѓа години наназад седи и продава цвеќе. Сонце, дожд или пак студено време не ја спречува да донесе нарциси, зумбули…Брчките на нејзиното лице и тие мили, измачени очи кажуваат многу… Инаку, баба Ѓурѓа е родена во Бадолен. Бадолен е село во Општина Ново Село, во околината на градот Струмица. Во продолжение погледнете го целосното видео:

Стуткана на мало, од штици направено столче, баба Ѓурѓа години наназад седи и продава цвеќе. Сонце, дожд или пак студено време не ја спречува да донесе нарциси, зумбули…Брчките на нејзиното лице и тие мили, измачени очи кажуваат многу…

Posted by Ја сакам Македонија on Wednesday, 4 July 2018