(ВИДЕО) ХРИСТИЈАН ВЕЛКОВ: УМС-СТРУМИЦА КРЕИРАШЕ РАЗГЛЕДНИЦА ВО ЧЕСТ НА 67 ГОДИШНИНАТА ОД УБИСТВОТО НА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ!

август 12, 2018

УНИЈАТА НА МЛАДИ СИЛИ НА ВМРО-ДПМНЕ ОПШТИНСКИ КОМИТЕТ СТРУМИЦА ВО РАМКИТЕ НА СВОЈАТА ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПОГИБИЕТО НА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ ПРОДОЛЖУВА СО АКТИВНОСТА: “СТРУМИЦА -РАЗГЛЕДНИЦА НА СРЦЕТО”

УНИЈАТА НА МАЛДИ СИЛИ ГИ ПОЧИТУВА И АФИРМИРА КУЛТУРНИТЕ ИСТОРИСКИ И СОЦИЈАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА СТРУМИЦА И ТРАДИЦИОНАЛНО КРЕИРАМЕ НАША РАЗГЛЕДНИЦА ВО ЧЕСТ НА 67 ГОДИШНИНАТА ОД УБИСТВОТО НА:
БОРИС БЕЛЕВ
МИРКО ПЕЦЕВ
СТЕВО ТОПЧЕВ
ГОРГИ КОСТУРАНОВ ГОРГИ ЈАР’МОВ

НА 13 ТИ АВГУСТ 1951 ГОДИНА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ ЧИЈА ОПРЕДЕЛБА ЗАЕДНО СО СТОТИЦИ ПАТРИОТИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ БИЛА НЕЗАВИСНА, СЛОБОДНА И ДЕМОКРАТСКА МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ СУДИР СО СИСТЕМОТ БИЛЕ ЛИКВИДИРАНИ.

РАЗГЛЕДНИЦАТА КОЈА ЌЕ ЈА ИСПРАТИМЕ ДО ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ИНСТИТУЦУИИ НЕКА БИДЕ СПОМЕН ЗА ПОДВИГОТ НА ЕДНА НЕСКРОТЛИВА МЛАДОСТ ВЉУБЕНА ВО СВОЈАТА ТАТКОВИНА, А НИЕ МЛАДИТЕ ЗЕМАМЕ ЗАВЕТ НИКОГАШ ДА НЕ СЕ ОТКАЖЕМЕ ОД СОНОТ ЗА СВЕТЛА ИДНИНА НА МАКЕДОНИЈA

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: