Home

Perdormire
Култура

(ВИДЕО) ДОНЕВ ГИ ПОКАНИ СТРУМИЧАНИ УТРЕ НА ПРАЗНИЧЕН РУЧЕК – ВО СТРУМИЦА ЌЕ БИДЕ И ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ!

Home

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ,

УТРЕШНИОТ ПРАЗНИК – ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ МАЧЕНИЦИ, ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ, ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ НА ВМРО- ДПМНЕ СТРУМИЦА ГО ОДБЕЛЕЖУВА ТРАДИЦИОНАЛНО.

СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА, НА 11-ти ДЕКЕМВРИ ГО ОРГАНИЗИРАМЕ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ РУЧЕК. НАСТАНОТ ЌЕ

СЕ РЕАЛИЗИРА НА ЛОКАЦИЈА НА МЕСНИОТ КОМИТЕТ ВО СЕДМА МЕСНА ЗАЕДНИЦА- ЦЕНТАР.

ПО ТОЈ ПОВОД ГИ ПОКАНУВАМЕ СИТЕ ЧЛЕНОВИ И СОГРАЃАНИ ВО ТЕКОТ НА УТРЕШНИОТ ДЕН ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ НА ЗАЕДНИЧКО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ ВО ЧЕСТ НА СВЕТИТЕ ПЕТНАЕСЕТ МАЧЕНИЦИ- КОИ ВО СВЕСТА НА НАШИОТ НАРОД СЕ

УТВРДИЛЕ КАКО НАРОДНИ ЧУВАРИ И ПОМОШНИЦИ НИЗ ВЕКОВИТЕ. (НА НАСТАНОТ ПРИСУСТВОТО ГО НАЈАВИ ЛИДЕРОТ ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ).

ВО ОВАА ПРИЛИКА НА СИТЕ СОГРАЃАНИ САКАМ ДА ИМ ГО ЧЕСТИТАМ УТРЕШНИОТ ПРАЗНИК СО ПОРАКА: ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ ВОДЕНИ ОД ВИСТИНСКИ ВРЕДНОСТИ, КОН ИДНИНАТА ДА СЕ НАСОЧИМЕ ЕДИНСТВЕНО СО ПРИМЕР ЗА

ДОСЛЕДНОСТ КОН СВОЕТО ЗА САМИТЕ ДА БИДЕМЕ ДОСТОИНСТВЕН ПРИМЕР НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.
ВИ БЛАГОДАРАМ.

Св. ПЕТНАЕСЕТ

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ, УТРЕШНИОТ ПРАЗНИК – ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ МАЧЕНИЦИ, ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ, ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ НА ВМРО- ДПМНЕ СТРУМИЦА ГО ОДБЕЛЕЖУВА ТРАДИЦИОНАЛНО. СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА, НА 11-ти ДЕКЕМВРИ ГО ОРГАНИЗИРАМЕ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ РУЧЕК. НАСТАНОТ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА НА ЛОКАЦИЈА НА МЕСНИОТ КОМИТЕТ ВО СЕДМА МЕСНА ЗАЕДНИЦА- ЦЕНТАР. ПО ТОЈ ПОВОД ГИ ПОКАНУВАМЕ СИТЕ ЧЛЕНОВИ И СОГРАЃАНИ ВО ТЕКОТ НА УТРЕШНИОТ ДЕН ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ НА ЗАЕДНИЧКО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ ВО ЧЕСТ НА СВЕТИТЕ ПЕТНАЕСЕТ МАЧЕНИЦИ- КОИ ВО СВЕСТА НА НАШИОТ НАРОД СЕ УТВРДИЛЕ КАКО НАРОДНИ ЧУВАРИ И ПОМОШНИЦИ НИЗ ВЕКОВИТЕ. (НА НАСТАНОТ ПРИСУСТВОТО ГО НАЈАВИ ЛИДЕРОТ ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ).ВО ОВАА ПРИЛИКА НА СИТЕ СОГРАЃАНИ САКАМ ДА ИМ ГО ЧЕСТИТАМ УТРЕШНИОТ ПРАЗНИК СО ПОРАКА: ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ ВОДЕНИ ОД ВИСТИНСКИ ВРЕДНОСТИ, КОН ИДНИНАТА ДА СЕ НАСОЧИМЕ ЕДИНСТВЕНО СО ПРИМЕР ЗА ДОСЛЕДНОСТ КОН СВОЕТО ЗА САМИТЕ ДА БИДЕМЕ ДОСТОИНСТВЕН ПРИМЕР НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ. ВИ БЛАГОДАРАМ.

Posted by Александар Донев on Monday, 10 December 2018