ВЕЧЕРВА ПОМРАЧУВАЊЕ НА МЕСЕЧИНАТА ВО 21:24 ЧАСОТ!

јуни 5, 2020

Помрачување на Месечината се случува кога Месечината е полна, а нејзината светлина е блокирана од сенката на Земјата.

Тоа ќе се случи на вечерва во 21:24 часот.

Овој природен феномен ќе биде видлив во поголемиот дел од Европа, но последиците што ќе ги остави се многу поинтересни.

Првата лунарна еклипса е во Стрелец, што е огнен знак.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: