Учениците од СОУ „Димитар Влахов“-Струмица во посета на мелницата за брашно „Иво“-Струмица

ноември 2, 2018

На 2.11.2018 година (петок), учениците од втора година, хемиско-технолошка струка и учениците од прва година образовен профил – пекар, со професорките Билјана Бајрактарова и Ленче Серафимова ја посетија мелницата за брашно „Иво“-Струмица. Учениците имаа можност да се запознаат со процесот на преработка на житото и добивање на брашно.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: